Villány szilveszter

Villány szilveszter napján is érdekes programokkal várja a településre látogatókat.  Akik szeretnék az év utolsó napjait pihentető, nyugodt környezetben tölteni, azoknak nem is kell tovább keresni. Villány wellness szállodák tekintetében is bővelkedik, így ha nem foglaltunk időben, még van remény. Ezeken a helyeken pedig a kényeztetésé a főszerep, így ha a hotelből ki sem tesszük a lábunkat, akkor sem fogunk unatkozni.

Villány a hazai borvidékek közül a nagy múltú Villány-Siklósi borvidék része, annak névadó települése és egyik központja.  Elsősorban páratlan szépségű pincesoráról híres Palkonya és Villánykövesd falucskákkal együtt.

Villány szilveszteri programok

Általában december 27-én János-napi boráldást is tartanak a villányi Római katolikus templomban.

A legtöbb szállás – főleg Villány hotel vonatkozásában, – különböző szilveszteri csomag ajánlatokkal várja az ide utazó vendégeit. Ezek minden napra tartogatnak tartalmas programokat az érdeklődő vendégeknek természetesen borvacsorákkal együtt.

Jó hír azoknak, akik nem szeretnének szállást foglalni, hogy a legtöbb Villány pincészet a főúton nyitott ajtókkal várja az Új Évet a Villányi borvidéken töltő kedves vendégeit. 

Villány szilveszter – programok az Új Év első napjain

Aki hosszabb időt tud tölteni a történelmi borvidéken, ne hagyja ki az évindító „Pincéről – pincére, Variációk Vincére” elnevezésű program sorozatot se, mert felejthetetlen élményekkel gazdagodhat.

Vince napja rendkívül jeles nap a borászok és borkedvelők számára, ugyanis ezen a napon jósolják meg az őszi termés minőségét. A villányi szőlősgazdák életében is fontos szerepet játszanak a Vince napi szokások és hagyományok.

Ennek jegyében várják az érdeklődőket az alábbi programokkal:

  • reggel HORDÓS
  • napközben 4 DŰLŐJÁRÓ
  • este pedig VACSORÁZÓ VINCE programok.

Az egész tájat megmutató Dűlőjáró Vince program során az érdeklődőket busszal viszik körül a Villányi borvidéken és hagyományos Vince napi áldomásban is részesülnek. A Dűlőjáró változatok 4 útvonalon érhetők el. A résztvevők felejthetetlen téli tájélményben, izgalmas játékokban, finom borokban és ínycsiklandó falatokban részesülnek.

A Hordós Vince programokon megismerkedhetnek a forgalomban még nem található hordókban érlelődő borokkal, borász vezetésével, kísérő falatkákkal. Előzetes bejelentkezés és fizetés közvetlenül a résztvevő pincészeteknél a helyszínen.

Szervezett programok átölelve a Villányi borvidéket, látogatás a részvevő pincészeteknél buszos transzferrel Villánytól-Villányig 11:30-18:00 között.

Vissza a kategória cikkeihez

error: Védett tartalom