Villány panzió

Villány panzió kínálata rendkívül széles: a legkülönfélébb szállások várják az ide látogatókat a wellness hoteltől a vendégházakig.

Villány a hazai borvidékek egyik legismertebb történelmi borvidéke, a Villány-Siklós borvidék egyik központja, a bor városa.

Villány látnivalói már nem csak az őszi – borfesztivál időszakában – népszerűek a turisták körében, hanem egész évben. Hiszen Villány programok tekintetében is egyre több látogatót vonz az évről-évre megrendezésre kerülő fesztiválokra, rendezvényekre. 

Villány látnivalók

Villány már önmagában is rengeteg programot kínál, de Villány és környéke sokkal több lehetőséget kínál, így érdemes több napra érkezni, hogy ne csak a város hangulatába kóstoljunk bele. Villány gyerekkel is számos érdekes, felfedezésre váró látnivalót kínál, melyek felejthetetlen élményekkel gazdagítanak felnőttet, gyereket egyaránt. Ha időnk engedi egy dűlőtúrát is érdemes beiktatni valamelyik borászatnál.  

Villány panzió – kínálat

Többféle szálláshely közül válogathatunk, Villány hotel tekintetében kimagaslik, hiszen három szálloda is üzemel a településen, és ezek közül mind wellness szolgáltatásokat is nyújt. Illetve különböző programokkal, kényeztető szolgáltatásokkal várják a vendégeiket. Van, amelyik távolabb esik a központtól és Villány pincesortól, de van, amelyik alatt borpince is látogatható.

Villány panzió tekintetében nagyobb kínálatot biztosít. A panziók között is van, amelyik központibb helyen és van, amelyik távolabb, csendesebb környéken helyezkedik el. Itt is borkóstolásokkal, és egyéb programok széles választékával várják a látogatókat.  Az étkezés szinte mindegyikben alapszolgáltatás. Bővebben: https://szallas.hu/villany/panziok

A legnagyobb kínálat Villány apartman kategóriában található.  A magán szállások általában jól felszereltek, ahol kert is várja a vendégeket. Itt a nagyobb családok, baráti társaságok is megtalálják a számukra megfelelő méretű apartmanokat, vendégházakat. Vannak központi elhelyezkedésű és a borászatokhoz közelebb eső, nyugodtabb, csendesebb környéken található is. Kinek-kinek a saját szempontjainak megfelelően. 

Az őszi Villány borfesztivál igen nagy népszerűségnek örvend, előtte már jó idővel érdemes szállást foglalni, ha biztosra szeretnénk menni!

Villány panzió – túrázás

Villány remek kiindulópontja lehet a borkóstolásoknak, városnézésnek, csillagtúráknak, akár gyalogosan, vagy kétkeréken. Remek túrázási lehetőségeket is találunk, akár egyénileg, akár szervezetten vágnánk neki  a táj felfedezésének, hiszen Villány tanösvény tekintetében is kínál meglepetéseket és az Országos Kék túra útvonala is itt halad el.

Címlapkép: Villány Panzió (forrás: https://www.gulliver.hu/hu/diofapanzio/villany/176569)

Vissza a kategória cikkeihez

error: Védett tartalom