Villány október fesztivál

A történelmi borvidék Villány október fesztivál nélkül elképzelhetetlen. Villány a hazai borvidékek közül a nagy múltú Villány-Siklósi borvidék része, annak központja. Elsősorban a vörös borairól ismert.

Ennek megfelelően minden évben október első hétvégéjén megrendezésre kerül a Villányi Vörösbor Fesztivál.

Villány október fesztivál – az év leglátogatottabb rendezvénye

A Villányi Vörösbor fesztivál egyike a borvidék legnagyobb szabású rendezvényének, mely rengeteg látogatót vonz. Ilyenkor Villány szállások tekintetében kitehetné a megtelt táblát, ugyanis szinte nem marad szállás üresen. Annak ellenére, hogy Villány hotel és egyéb szálláshelyek tekintetében is bővelkedik lehetőségekben. Érdemes erre az időszakra jó előre foglalni.

Villány október fesztivál – a hagyományok útján

2019-ben már a 32. Vörösbor Fesztivál került megrendezésre Villányban. Ez hazánk egyik legismertebb szüreti fesztiválja, mely évről évre nagyon sok érdeklődőt vonz. A fesztivál fennállása óta a bor- és gasztrokultúra, a hagyományőrzés, a sokszínű művészeti és kulturális programok egyik legnagyobb hazai eseménye. A hétvégi esemény péntektől egészen vasárnapig tart.

Villány október fesztivál – programok

A három napos esemény központi helyszíne a Villányi Rendezvénytér mellett a Diófás téren, a Teleki Szakképző Tanpincéjében, a Fő téren és a Pincesoron zajlik általában. Gazdag programokkal: a legkedveltebb könnyűzenei együttesek mellett a világ- és a népzene ismert képviselői, valamint a helyi és a környékbeli hagyományőrző csoportok, gyerekprogramok, utcaszínházak előadásaival várják az érdeklődő vendégeket.

A szüreti napok ideje alatt programlehetőségben nincs hiány. A borvidék névadó településén több helyen várják színpadok az érdeklődőket,· zenés-táncos programok· színesítik a rendezvényt. A szombati nap fő attrakciója a szüreti felvonulás Villány főutcáján, lovasok, hintók, borrendek, tánccsoportok, zenekarok, kórusok színes kavalkádjával.

Villány október fesztivál – borkóstolók, vásár

A fesztivál időtartama alatt a Rendezvénytéren, a Borudvarban és a Diófás téren villányi borászok kínálják finom boraikat, miközben a főutcát kézművesek népesítik be. Borok kóstolására és vásárlására is bőven van lehetőség, a villányi borászok standjai szinte egymást érik.


Vissza a kategória cikkeihez

error: Védett tartalom