Villány libanapok

Villány libanapok rendezvénnyel is várja a látogatókat minden év novemberében. Alig telik el egy kis idő a legnépszerűbb fesztivál a Villány Borfesztivál után – mely hagyományosan október első hétvégéjén kerül megrendezésre – máris a következő programra várják az érdeklődőket a bor városába.

Villány libanapok – programok

Minden év Márton napjához legközelebb eső szombatján kerül sor Villányban, a bor városában a hagyományos Márton napi lampionos felvonulásra.  A felvonulást követően a Diófás téren várják az érdeklődőket egy kis eszem-iszomra, ahol van: libazsíros kenyér, sült tök és más finomságok. Természetesen a forralt borok, puncs és forró tea is elmaradhatatlan a rendezvényről.

Egész novemberben Újbor köszöntők és libavacsorák várják az érdeklődő vendégeket a Villányi borvidéken. A libanapok alatt a pincészetek nyitott ajtókkal és finom libás falatokkal várják az érdeklődőket.

Villány libanapok – programok a környéken

Villánykövesd műemléki pincesorán pedig libafalatos pincejáró túrákkal is kedveskednek a látogatóknak.

Libafalatos pincejáró túra a Villánykövesdi Műemléki Pincesoron.

A program keretében 3 villánykövesdi, autentikus pince látogatható meg, 9-10 fajta bor kóstolásával, Márton-napi liba-falatokkal, túravezetővel. A program időtartama 2,5-3 óra.

https://www.programturizmus.hu/ajanlat-szent-marton-nap-villany.html

Címlap kép: Villány libanapok (forrás: https://www.programturizmus.hu/ajanlat-marton-nap-esemenyek-programok.html)

Vissza a kategória cikkeihez

error: Védett tartalom