Villány gyerekkel

Villány gyerekkel is felfedezésre váró hely! Ha már Villány látnivalói kipipálásra kerültek, akkor érdemes szélesebb körben megismerkedni a környékkel, igazán látványos helyek várnak ránk a közelben is.

Villány gyerekkel – Újpetre Traktormúzeum

Egyedülálló Traktormúzeum várja Újpetrén (Villánytól alig 13 km-re) a mezőgazdasági gépek iránt érdeklődő felnőtteket és gyerekeket egyaránt. A magángyűjteményt Palotai Ottó hozta létre a 30-a és 60-as évek között használt mezőgazdasági gépekből. A kiállításon a Gyűjtő személyesen vezeti körbe az érdeklődőket. Az országosan is egyedinek számító, a mezőgazdasági erőgépek fejlődésének korai szakaszát bemutató magángyűjteményt érdemes felkeresni.

Cím: Újpetre, Jókai tér 9.

Előzetes bejelentkezés alapján látogatható. Tel:  +36 30/ 256 4675

Villány környéke gyerekkel – Siklósi vár

Siklós Villánytól csak kb. 13 km-re fekszik, akár biciklivel is nekivághatunk, úgy még izgalmasabb lesz az egész. Siklós a hazai borvidékek közül szintén a Villányi borvidék része.

A Siklósi Vár hazánk egyik legépebben megmaradt, középkori erődítménye. Sem a török ágyúk, sem I. Lipót osztrák császár nem romboltatta le, szemben sok hazai végvárral. Falain 700 éves múltjának szinte minden stílusjegye fellelhető: a román kori ablakoktól a hazai gótika talán legdíszesebb erkélyén, a 15. századi várkápolnán, a reneszánsz kapuerődön és a felvonóhídon át egészen a barokk várkastélyig. Jelenleg vármúzeumként működik.

Az Örsi Ferenc regényéből készült Tenkes kapitánya című játékfilm nagy részét a Siklósi Várban forgatták. Ennek emlékére egy panoptikumot rendeztek be a Vármúzeumban.

A vár rengeteg programmal, „Játékországgal”, egész évben várja a látogatókat az állandó kiállításokon túl. További információ: https://www.siklosivar.hu/hu

Harkányi Gyógyfürdő

  • A Harkányi Gyógyfürdője 13,5 hektáros ősparkban helyezkedik el, és 7.600 m2 vízfelülettel, 5.000 m2 fedett pihenőterülettel, 3 gyógy- és 5 strandmedencével, látványfürdővel (2 jacuzzi, 2 pezsgőmedence, 2 szauna, 2 gőzkabin) várja a pihenésre, felüdülésre vágyó vendégeit.
  • A medencék hőfoka 38 C°-24 C° közötti.  
  • 2016 óta hatalmas csúszdapark is várja a gyerekeket és a felnőtteket egyaránt.
  • A Gyógyfürdő egész éves nyitva tartásával várja a feltöltődésre vágyó látogatókat.

https://www.termalfurdo.hu/furdo/harkanyi-gyogy-es-strandfurdo-32

Villány környéke gyerekkel – Pécs Állatkert

A Pécsi Állatkert a festői Mecsek-hegység oldalában található látványos állatkert, ahol az oroszlánoktól a majmokon át, a kengurukig több száz érdekes állat figyelhető meg. Különlegességeink a Falabella minilovak, a prérikutya-város, a szurikátavár-játék. Az egzotikus állatok mellett a kisragadozók és számos ritka madárfaj egyedei adják az állatkert sajátos értékét. Minden hétvégén és ünnepnapon Vad Találkozásokkal várják az érdeklődőket.

https://pecszoo.hu/

Az állatkert közeléből indul a Mecseki kisvasút, és nem messze innen található a Pécsi TV torony is, valamint számos játszótér. A Tettyei Mésztufabarlang is útba ejthető. Akár egy egész napot el lehet tölteni a környéken.

Ős-Dráva látogatóközpont

A Villányi borvidéktől 14 km-re, Szaporca közelében található az Ormánság természeti értékeit és hagyományait megismertető Ős-Dráva Látogatóközpont, amely interaktív kiállítással, majorral, tanösvényekkel és minden korosztály számára kikapcsolódást nyújtó, változatos programokkal egész éves nyitva tartással várja a természet iránt érdeklődő, kirándulást kedvelő látogatóit.

http://odlk.hu/

Vissza a kategória cikkeihez

error: Védett tartalom