Villány étterem

Villány étterem tekintetében is rendkívül szerencsés helyzetben van, hiszen a történelmi borvidéket látogató turisták a kiváló borok kóstolása közben/után biztosan betérnek egy jó falatozásra.  

Villány az egyik legismertebb a a hazai borvidékek között. A villányi borvidéken a borkedvelők nagy örömére nagyon sok borászat tevékenykedik, hogy az érdeklődőket megismertessék a borvidékkel és a borvidék adta kiváló borokkal.

A Villányi borvidék elsősorban a testes vörösborairól ismert, de persze a fehérborok kedvelőit sem hagyja cserben. Itt leginkább olaszrizling és chardonnay fajtákkal találkozhatunk. A rozékból pedig erre a borvidékre a testesebb fajták a jellemzőek.

Villány étterem – pincesor

 Villány pincesor a központi elhelyezkedésével több étkezési lehetőséget is kínál. Villány látnivalói is többségében itt elérhetőek, a Villányi Bormúzeumtól is itt található. A közelben több étterem is található: 

Mandula étterem

A Mandula étterem a Gere Pincészet Crocus Gere Bor Hotel nevű szállodájában található. Az elegáns berendezésű szobákban nyugodt pihenésre van lehetőség, míg a Mandula étteremben az ízletes magyar konyha fogásai és a villányi térség legjobb minőségű borai közül válogathatnak a vendégek. A családi vállalkozás étterme egész éves nyitva tartással az év minden napján várja a vendégeket. Az ételek igazi gaszronómiai kalandozásra hívják az érdeklődő vendégeket. Glutén érzékenyek számára is kitűnő választékkal szolgálnak.   

Cím: Villány, Diófás utca 4-12.

https://etterem.gere.hu/

 Halasi Pince és Étterem 

 Az étterem hétfő és kedd kivételével a többi napokon egész éves nyitva tartással várja a vendégeit. A házias, magyaros ételeken kívül vegetáriánus és reform ételek is megtalálhatóak a kínálatban. A glutén érzékenyeket is kitűnő ételekkel várják. Az étterem gyönyörű környezetben található, ahol a tágas udvar és a különterem egyéb rendezvények tartására is remek helyszín. 

Cím: Villány, Baross G. u. 78/B

Hétfogás Étterem

Az étterem a történelmi pincesoron található, melyhez hangulatos fedett terasz is tartozik, így akár rendezvények helyszíne is lehet. Az étteremben a Villányi borvidékre jellemző magyaros házias ízekkel, ételkülönlegességekkel, páratlan pálinkaválasztékkal, és egy egyedülállóan széles borkínálattal, a Villányi borvidék számos borászának zamatos boraival várják a vendégeket.

 Cím: Villány, Baross G. u. 41-43.

http://hetfogaspanzio.hu/etterem-villany

Lator Bor Bisztró

Maul Zsolt Pincészete bővült az autentikus környezetben lévő bisztró megnyitásával, melyben a Maul Pincészet borain túl a villányi kistermelők által beszállított sajttokból és füstölt árukból készítenek tálakat, kóstolókat. Sajnos a gluténmentes ételek korlátozottan elérhetőek. Lehetőség van esküvők, egyéb rendezvények lebonyolítására is a helyszínen. 

Cím: Villány, Baross G. u. 73/B

https://maul.hu/borozo/

Villány étterem – kicsit távolabb a központtól

Óbor Étterem

A Bock Pincészet Ermitage Hotelének épületében üzemel az Óbor Étterem is, mely egész éves nyitva tartással várja a finom ételek kedvelőit. Az étterem egész évben folyamatos nyitva tartással üzemel. Enyhén házias stílussal, valamint a pincészet kitűnő boraival várja a kulináris élvezetek iránt érdeklődőket. A glutén érzékenyeket is kitűnő ételekkel várják. Az étteremben fogyasztó vendégek számára a borpince térítésmentesen látogatható. Az étteremben borkóstoló terem és a mediterrán terasz is a vendégek rendelkezésére áll. A helyszín kiválóan alkalmas esküvők és egyéb rendezvények lebonyolítására is.

Cím: Villány, Batthány u. 15.

https://hotel.bock.hu/etterem

Sauska Étterem

Az étterem hétfő és kedd kivételével a többi napokon egész éves nyitva tartással, a dűlők ölelésében elhelyezkedő terasz tavasztól-őszig  várja a vendégeket. Az ételeket villányi és környékbeli termelők által beszállított friss termékekből készítik. A szezonális menük ennek megfelelően folyamatosan változnak, csakúgy mint a borlap, melyen valamennyi villányi és tokaj bor aktuális évjáratát kínálják. Borkóstolásra és pincelátogatásra is lehetőség van.

Cím: Villány, 048/10 hrsz

http://sauska.hu/hu/etterem

Címlap kép: Villány étterem (forrás: https://hovamenjek.hu/villany/halasi-pince-etterem)

Vissza a kategória cikkeihez

error: Védett tartalom