Villány bornapok

Villány bornapok tekintetében egész évben várja a látogatókat, hiszen a rengeteg Villány pincészet nyitott ajtókkal várják az érdeklődőket. Villány programok során is több borászati esemény megrendezésre kerül az év során. Így Villány, mely a hazai borvidékek egyik legismertebbike – egész évben kiváló célpont. Elsősorban páratlan szépségű pincesoráról híres Palkonya és Villánykövesd falukkal együtt.

Villány bornapok – télen

Pincéről-pincére, variációk Vincére – Január 18.

Vince napja jeles nap a borászok és borkedvelők számára, ugyanis ezen a napon jósolják meg az őszi termés minőségét. A villányi szőlősgazdák életében is fontos szerepet játszanak a Vince napi szokások. Az elmúlt évek hagyományait követve színes Vince napi programokkal várják a kedves vendégeket.

  • reggel: hordós Vince programok – az érdeklődők megismerkedhetnek a forgalomban még nem található hordókban érlelődő borokkal, borász vezetésével, kísérő falatkákkal.
  • napközben: 4 dűlőjáró program – mely során busszal mutatják be a Villányi borvidék csodálatos tájait, szőlőültetvényeit. A programban részt vevők a hagyományos Vince napi áldomásban is részesülnek. A Dűlőjáró változatok négy útvonalon érhetők el. A résztvevők felejthetetlen téli tájélményben, izgalmas játékokban, finom borokban és ínycsiklandó falatokban részesülnek.
  • este: vacsorázó Vince program – 18 órától a házigazdák Vacsorázó Vince programajánlataiból válogathatnak az érdeklődők. Előzetes bejelentkezés közvetlenül a pincészeteknél.

Villány bornapok – tavasszal

BorZsongás Fesztivál  – Május első hétvégéje

A BorZsongáson zsong a borvidék, mint a napsütésnek örülő méh. A pincék, udvarok, teraszok is megtelnek zenével, tánccal, színes programokkal. Különböző koncertek, kézműves műhelyek, gyermekprogramok várják az érdeklődőket. Részt vehetünk dűlő- és pincetúrákon futva, sétálva, két keréken, de akár traktoron is. Különleges, egyszeri borkóstolók, finom falatok csábítanak a részvételre.

Villány bornapok – nyár

Rozé Fesztivál és RozéMaraton – Július közepén

A nyár közepén megrendezésre kerülő eseményre rózsaszín kavalkáddal, vidám és sportos hangulattal, könnyűzenei programokkal, jelmezes rózsaszín futóversennyel várják az érdeklődőket. Természetesen mindezek mellett a testes vörösborok és a könnyed villányi rozék is a főszerepet játsszák. Az ország egyedülálló „rózsaszín fesztiválját” 2011 óta rendezik meg és azóta Villány második legnagyobb eseményévé nőtte ki magát.

https://www.programturizmus.hu/ajanlat-villanyi-rose-fesztival

Villány bornapok – ősz

Vörösbor Fesztivál – október első hétvégéje

Villány legnagyobb szabású rendezvénye, az 1987 óta megrendezésre kerülő Vörösbor Fesztivál. A fesztivál hazánk egyik legismertebb szüreti fesztiválja, mely tömegeket mozgat meg ilyenkor. Villány szállás tekintetében bőven kínál lehetőségeket, de ebben az időszakban megtelnek a szálláshelyek, érdemes időben foglalni, ha nem szeretnénk lemaradni. A háromnapos rendezvény a bor- és gasztro kultúra, a hagyományőrzés, a sokszínű művészeti és kulturális programok legnagyobb hazai eseménye. Az esemény központi helyszíne a Villányi Rendezvénytér, a Diófás tér, a Fő tér és a Villány pincesor. Szüreti felvonulás, gyerekprogramok, koncertek, finom ételek várják az érdeklődőket.

http://www.villany.hu/boraszatok-pinceszetek

Vissza a kategória cikkeihez

error: Védett tartalom