Villány borkóstoló

Villány borkóstoló tekintetében egész évben várja a látogatókat, akár egyénileg, akár szervezett formában szeretnénk ismerkedni a hazai borvidékek egyik legismertebbikével. Hiszen rengeteg a Villány pincészet, mely nyitott ajtókkal várja a kitűnő borok iránt érdeklődőket. Villány programok során is több borászati esemény megrendezésre kerül az év során. Így Villány és környéke egész évben kiváló célpont. Elsősorban páratlan szépségű pincesoráról híres Palkonya és Villánykövesd falukkal együtt.

Villány borkóstoló – télen

Pincéről-pincére, variációk Vincére – Január 18.

Vince napja jeles nap a borászok és borkedvelők számára, ugyanis ezen a napon jósolják meg az őszi termés minőségét. A villányi szőlősgazdák életében is fontos szerepet játszanak a Vince napi szokások. Az elmúlt évek hagyományait követve színes Vince napi programokkal várják a kedves vendégeket.

  • reggel: hordós Vince programok – az érdeklődők megismerkedhetnek a forgalomban még nem található hordókban érlelődő borokkal, borász vezetésével, kísérő falatkákkal.
  • napközben: 4 dűlőjáró program – mely során busszal mutatják be a Villányi borvidék csodálatos tájait, szőlőültetvényeit. A programban részt vevők a hagyományos Vince napi áldomásban is részesülnek. A Dűlőjáró változatok négy útvonalon érhetők el. A résztvevők felejthetetlen téli tájélményben, izgalmas játékokban, finom borokban és ínycsiklandó falatokban részesülnek.
  • este: vacsorázó Vince program – 18 órától a házigazdák Vacsorázó Vince programajánlataiból válogathatnak az érdeklődők. Előzetes bejelentkezés közvetlenül a pincészeteknél.

Villány borkóstoló – tavasszal

BorZsongás Fesztivál  – Május első hétvégéje

A BorZsongáson zsong a borvidék, mint a napsütésnek örülő méh. A pincék, udvarok, teraszok is megtelnek zenével, tánccal, színes programokkal. Különböző koncertek, kézműves műhelyek, gyermekprogramok várják az érdeklődőket. Részt vehetünk dűlő- és pincetúrákon futva, sétálva, két keréken, de akár traktoron is. Különleges, egyszeri borkóstolók, finom falatok csábítanak a részvételre.

Villány borkóstoló – nyár

Rozé Fesztivál és RozéMaraton – Július közepén

A nyár közepén megrendezésre kerülő eseményre rózsaszín kavalkáddal, vidám és sportos hangulattal, könnyűzenei programokkal, jelmezes rózsaszín futóversennyel várják az érdeklődőket. Természetesen mindezek mellett a testes vörösborok és a könnyed villányi rozék is a főszerepet játsszák. Az ország egyedülálló „rózsaszín fesztiválját” 2011 óta rendezik meg és azóta Villány második legnagyobb eseményévé nőtte ki magát.

https://www.programturizmus.hu/ajanlat-villanyi-rose-fesztival

Villány borkóstoló – ősz

Vörösbor Fesztivál – október első hétvégéje

Villány legnagyobb szabású rendezvénye, az 1987 óta megrendezésre kerülő Vörösbor Fesztivál. A fesztivál hazánk egyik legismertebb szüreti fesztiválja, mely tömegeket mozgat meg ilyenkor. Villány szállás tekintetében bőven kínál lehetőségeket, de ebben az időszakban megtelnek a szálláshelyek, érdemes időben foglalni, ha nem szeretnénk lemaradni. A háromnapos rendezvény a bor- és gasztro kultúra, a hagyományőrzés, a sokszínű művészeti és kulturális programok legnagyobb hazai eseménye. Az esemény központi helyszíne a Villányi Rendezvénytér, a Diófás tér, a Fő tér és a Villány pincesor. Szüreti felvonulás, gyerekprogramok, koncertek, finom ételek várják az érdeklődőket.

http://www.villany.hu/boraszatok-pinceszetek

Vissza a kategória cikkeihez

error: Védett tartalom