Villány Bock

Villány Bock Pincészete a történelmi borvidéken működik. A villányi borvidéken a borkedvelők nagy örömére nagyon sok borászat tevékenykedik, többek között a Bock Pincészet is.

Villány bor tekintetében az egyik legismertebb a hazai borvidékek között. A villányi borvidék pedig igazán szerencsés adottságokkal bír fogyasztói szempontból. Hiszen, ha autóval érkezünk is, elég letenni az autót és gyalogosan körbe lehet járni a pincéket, hiszen a pincészetek egymást érik. A borvidék megismertetésében aktívan részt vesz a Bock Pincészet is.

Villány Bock – a kezdetek

A Bock család 1850 óta foglalkozik szőlőtermesztéssel és borászattal a Villányi borvidéken. Az elődök még a 18. században települtek Németországból a villányi borvidékre, a bor szeretete és készítésének rejtélyei, azóta szállnak apáról fiúra. A Bock Pincészet és Szőlőbirtok családi vállalkozás, mely mára 2 generációval képviselteti magát.

Villány Bock – szolgáltatások

Pincelátogatás, borkóstoló

A Bock Pincészet vezetett pincelátogatás során mutatja be a borkészítés fortélyait és a borok érlelési helyeit. A 2 szintes pince építése 1994-ben kezdődött és 2003-ig tartott. A 100 méteres pince végén alakították ki a körpincét, vagy más néven Bock Kápolnát. A különleges 6 boltívvel kialakított körpince 70 000 bontott téglából épült 10 méter mélyen és igazán egyedi hangulatot, látványt nyújt. Kiváló helyszíne koncerteknek, esküvői szertartásoknak.

A Jammertáli Pince 1981-ig visszamenő évjáratú, különleges muzeális borkülönlegességek otthonául szolgál és csak különleges alkalmak során nyitják meg a nagyközönség számára.

Szőlőmag termékek készítése

A Bock Pincészet a kiváló borok mellet már különböző szőlőmag termékeket is készít. A szőlőmag a borkészítés egyik leghasznosabb mellékterméke, amiből szőlőmag étolajat és kékszőlő mag mikro őrleményt készítenek. A szőlőmagból készült termékek rendkívül jó hatással vannak az emberi szervezetre. 

Bock Hotel

Gondolva a hosszabb időt eltölteni kívánó vendégekre megnyitották Ermitage néven megnyitották a hotelüket is, mely alatt a borpince található. Villány wellness kategóriában szinte egyedülálló szolgáltatásaival és egyéb program lehetőségeivel, igazi kikapcsolódást és feltöltődést nyújt az ide érkező vendégeknek.  A szálló vendégei számára a borpince térítésmentesen látogatható.

Óbor Étterem

Az étterem egész évben folyamatos nyitva tartással üzemel. Enyhén házias stílussal, valamint a pincészet kitűnő boraival várja a kulináris élvezetek iránt érdeklődőket. Az étteremben fogyasztó vendégek számára a borpince térítésmentesen látogatható. Az étteremben borkóstoló terem és a mediterrán terasz is a vendégek rendelkezésére áll. A helyszín kiválóan alkalmas esküvők és egyéb rendezvények lebonyolítására is.

A Villányi borvidék elsősorban a testes vörösborairól ismert, de persze a fehérborok kedvelőit sem hagyja cserben. Itt leginkább olaszrizling és chardonnay fajtákkal találkozhatunk. A rozékból pedig erre a borvidékre a testesebb fajták a jellemzőek.

https://pince.bock.hu

Címlap kép: Villány Bock (forrás: http://vinopedia.hu/bock-pince-villanyi-borvidek)

Vissza a kategória cikkeihez

error: Védett tartalom