Polgár Pincészet Villány

A Polgár Pincészet Villány területén működik. A villányi borvidéken a borkedvelők nagy örömére nagyon sok borászat tevékenykedik ezen a területen, többek között a Polgár Pincészet is.

Villány bor tekintetében az egyik legismertebb a hazai borvidékek között. A villányi borvidék pedig igazán szerencsés adottságokkal bír fogyasztói szempontból. Hiszen, ha autóval érkezünk is, elég letenni az autót és gyalogosan körbe lehet járni a pincéket, hiszen a pincészetek egymást érik. A borvidék megismertetésében aktívan részt vesz a Polgár Pincészet is.

Polgár Pincészet Villány – a kezdetek

A Polgár házaspár 1975 óta telepítenek a történelmi borvidéken szőlőültetvényeket. Akik a szőlő szeretetét hozták magukkal és azt is szeretnék tovább adni. Céljuk a természeti örökségek tovább adása az utókor számára is.

Kézműves gondossággal szüretelt szőlőszemekből készítik kiválóbbnál kiválóbb boraikat, melyeket a pincészetükben, de online is meg lehet vásárolni.

Vendégeiket nem csak borkóstolással várják, rendkívül széles program kínálattal várják az érdeklődőket.

Polgár Pincészet Villány – szolgáltatások

Borkóstoló

Polgár Pincészet - borkóstoló
Polgár Pincészet – borkóstoló

A Polgár Pincészet, különböző tételű standard és prémium borokból álló csomagokkal kedveskedik a bort kedvelő látogatóknak, megkönnyítvén a választást. A borkóstolóra online is lehetőség van bejelentkezni: http://polgarpince.hu/szolgaltatasok/borkostolo-csomagok/

Pinceséták, dűlőtúrák

Polgár Pincészet - Dűlőtúra
Polgár Pincészet – Dűlőtúra

A Polgár Pincészetben is felismerték, hogy a borturisták a Villány pincesor látogatáson túl a szőlőültetvényekre, a szőlőművelés különböző fázisaira is kíváncsiak. Ennek megfelelően a dűlőtúra itt is felkerült a szolgáltatások soraiba, mely igazi különlegesség, érdemes kipróbálni!

Polgár Panzió

Gondolva a hosszabb időt eltölteni kívánó vendégekre megnyitották panziójukat is. Érkezéskor üdvözlő itallal köszöntik az érkezőket és az ár tartalmaz egy 2-3 tételes borkóstolást is a pincészetükben. A panzió rendelkezik finn-, és infra szaunával, merülő medencével és egy jakuzzival is, mely mind a vendégek teljesebb körű pihenését szolgálja.

A Villányi borvidék elsősorban a testes vörösborairól ismert, de persze a fehérborok kedvelőit sem hagyja cserben. Itt leginkább olaszrizling és chardonnay fajtákkal találkozhatunk. A rozékból pedig erre a borvidékre a testesebb fajták a jellemzőek. http://polgarpince.hu/

Címlapkép: Polgár Pincészet (forrás: https://www.borhalo.com/ujpest/esemenyek)

Vissza a kategória cikkeihez

error: Védett tartalom