Gere Villány

A Gere Villány egyik legrégebbi pincészete. A villányi borvidéken a borkedvelők nagy örömére nagyon sok borászat tevékenykedik, többek között a Gere Pincészet is.

Villány bor tekintetében az egyik legismertebb a hazai borvidékek között. A villányi borvidék pedig igazán szerencsés adottságokkal bír fogyasztói szempontból. Hiszen, ha autóval érkezünk is, elég letenni az autót és gyalogosan körbe lehet járni a pincéket, hiszen a pincészetek egymást érik. A borvidék megismertetésében aktívan részt vesz a Gere Pincészet is.

Gere Villány – a kezdetek

A Gere család 7 generáció óta rendelkezik borász ősökkel, bár némileg megszakadt az ág, ma már tovább viszik az ősi borász mesterséget. Gere Attila 1991-ben alapította a családi vállalkozást, mely azóta országon belül és kívül is nagy ismertséget szerzett híresen remek borkülönlegességeivel

Gere Villány – szolgáltatások

Borkóstoló

A gondosan szüretelt szőlőszemekből készítik kiválóbbnál kiválóbb boraikat, melyeket a pincészetükben, de online is meg lehet vásárolni. Vendégeiket nem csak borkóstolással és pincelátogatással, hanem egyéb rendkívül széles program kínálattal is várják.

Szőlőmag készítmények

A Pincészet 2010 óta foglalkozik a szőlő magjának és héjának a feldolgozásával is. A szőlőmagból szőlőmag olajat és szőlőmag őrleményt is készítenek, mely utóbbi porított állapotában tudja legjobban kifejteni jótékony hatását az emberi szervezetre. Szőlőmag termékeik online is megrendelhetőek: https://pinceszet.gere.hu/szolomag/termekek/

Gere Villány – Panzióból 4 csillagos szálloda

A Gere Panzió 1991-ben – Villány szállás kategóriában – elsőként várta a több napra érkező vendégeket. 2008-ra a minőségi boraikhoz igazították a vendéglátás színvonalát is, így akkor megnyitották a 4 csillagos Crocus Hotel Gerét, mely wellness- és egyéb szolgáltatásaival, programjaival, igazi feltöltődést, kikacsolódást nyújt az itt megszálló vendégeknek. Az elegáns berendezésű szobákban nyugodt pihenésre van lehetőség, míg a Mandula étteremben az ízletes magyar konyha fogásai és a villányi térség legjobb minőségű borai közül válogathatnak a vendégek.

 Bővebben: https://crocus-hotel.gere.hu/ 

Villány wellness többféle is elérhető már a borvidéken, van miből válogatni az ide érkező vendégeknek. Azonban érdemes előre foglalni, főleg a fesztiválok idején, mert hamar megtelnek a szálláshelyek.

https://www.gere.hu/

Címlap kép: Gere Villány (forrás: http://vinopedia.hu/gere-pinceszet)

Vissza a kategória cikkeihez

error: Védett tartalom